lauantai 28. heinäkuuta 2012

KYHäilyjä, KYJY ja terveisiä Tallinnasta

Ihana kesä tuli vihdoin, harmi vaan kun loma loppuu huomisen jälkeen ja työt taas kutsuvat. Jotain on puikoillakin tapahtunut:

KYH 21 eli naisten pitkävartiset perussukat Nalle Kukkakedosta valmistuivat Tallinnan reissulla, jossa mieheni kanssa olimme pienellä kesälomareissulla. Lila-kirjavat lasten sukat ikivanhasta Nalle Colorista, KYH 12,  valmistuivat aiemmin, mutta pääsivät kuvaan vasta nyt.


Pinkistä Viking Villestä valmistuivat Piirakka-sukat eli KYH 18. Ihan mukava lanka ja mallineule oli mukavan vaihtelevaa. Näitä voisi tehdä lisääkin, tykkäsin ja istuvat jalkaankin mukavasti.


Välillä oli keskityttävä KyJy-työhönkin, KyJy 3 oli Jussi-sukat isälle 60-vuotislahjaksi. Koko saattui täsmäämään juuri sopivasti, vaikka ihan arpomalla teinkin. sukat olivat kovin tykätyt ja kuvassa sankarin jalassa. Lahkeetkin mahtuvat sukkiin, kuten näkyy :D Lankana 7 Veljestä, mikäpä muukaan ja koko noin 42.

Tallinnan reissulla sain kuin sainkin miehen "raahattua" Karnaluksiin. Wouw, mikä paratiisi se paikka onkaan! Koska mies oli mukana, visiitti ei kestänyt kovin kauaa, olisiko oltu kaupassa vajaa tunti. Mukaan tarttuivat kuitenkin kuvan langat ja tarvikkeet. Kovin maltillisesti ostelin lankoja, kaikille on käyttötarkoitus suunniteltu. Harmaista Rose mohairista tulee äidille joululahja, vaaleanvihreistä Rose mohaireista itselle bolero, Puroista syntyy jossain vaiheessa itselle tunika, Austermann Kid Silkit toivottavasti neuloutuvat itselle jakuksi. Sukkalangoista tulee tietenkin sukkia. Etualalla parit bambupyöröpuikot, jotka olivat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa, miehen ostos nuppineulat (kun meillä ei kuulemma ole) ja muovipussissa söpöiset kissanapit siskontytön joululahjavillatakkiin.

Novitan langat olivat pääsääntöisesti kalliimpia kuin Suomessa, Rose mohairit sekä Purot kuitenkin edullisempia, sillä ne ostin. Hyllyistä löytyi myös sellaisia Novitan lankoja, joita Suomesta ei enää saa ja joita en kaikkia ole Suomessa koskaan nähnytkään. Kanssashoppailijoita kuuntelin ja saman huomion olivat muutamat hieman vanhemmat naishenkilöt tehneet: 7 veljestä ja Isoveljeä ei kannata Karnaluksista ostaa, koska ovat Suomessa huomattavasti edullisempia.

KYHäilysukkia olisi vielä 5 paria neulottavana, kiire taitaa tulla... Joten eikun puikot käteen ja neulomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti