maanantai 29. heinäkuuta 2013

Pekka ja raidat

KYHin loppukiri on ottamatta, mutta kaikkea muuta on tullut tehtyä. Eilen nettiä selatessani sain idean, että mäkin haluan tehdä Lakupekka-patalapun. No ei muuta kun virkkuukoukkua kaivamaan ja kerä Huopasta esille. En muista, koska oon viimeksi virkannut, mutta niin vain sain mustan ympyrän tehtyä. Virkkaustermit tosin oli vähän hukassa, tein sitten puolipylväiden tilalle pylväitä :D Mutta eipä tuo pahemmin haittaa. Tässä Pekka ennen pesukoneeseen joutumista, korvien väli noin 38 senttiä.Pesun jälkeen Pekka oli hyvin kutistunut, halkaisija korvasta korvaan 21 senttiä, eli ihan mukavan kokoinen patalapuksi, ei pitäisi heti näppien palaa. Paksuuttakin on mukavasti. Ainoa juttu tuossa pesukonehuovuttamisessa oli, että silmänvalkuaiset sekä suu ovat sen jälkeen osittain mustan karvan peitossa. Mutta ihan mukava oli vaihteeksi tehdä tällainen, näitä tarvii varmaan tehdä lisää, voisin veikata, että nämä kyllä löytäisivät uudet kodit aika nopeasti.Junasukkia on taas valmistunut pari paria. Lankana Nalle Kukkaketo Sinikello ja sitä kului 40 grammaa.


 Tässä vielä toiset samanmoiset junasukat kuin ylemmässä kuvassa, näillä painoa jostain ihmeen syystä 42 grammaa, vaikka samoilla silmukka- ja kerrosmäärillä on tehty.Lankalaatikot pullistelevat ja varsinkin kirjavien Seiskaveikkojen laatikko ei meinaa kiinni mahtua. Siksi puikoille pääsi sateenkaarilanka harmaan Jussin parina KyJy-työnä nro 8. Näitä olen aiemminkin tehnyt ja kaikki ovat uusiin koteihin aina löytäneet, joten hyväksihavaittu malli. Lankaa kului 113 grammaa, joten kuukaudessa on lankaa kulunut 1728 grammaa. Tähän ei ole laskettu Lakupekan painoa.3 kommenttia:

 1. Kiva tuo Pekka! Harmi, että musta leviää noin pesukoneessa. Mutta eihän se haittaa mitään.
  Sateenkaari oli niin ihana lanka. Tosi harmi, kun Novita lopetti sen. Mä olen käyttänyt kaiken, mitä mulla oli tota lankaa.
  - Susanna maalta -

  VastaaPoista
 2. Huomasitko jo, että SNY- kierroksen ilmoittautuminen on alkanut? Aurinkoista elokuuta sinulle!
  - Susanna maalta -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hamstrasin sateenkaarilankaa niin, että siitä vielä muutamat sukat saa tehtyä. Harmi tosiaan, että poistui Novitan värikartalta. Mutta on sieltä poistunut niin moni muukin ihana väri, kuten esim. punakirjava Polkka muutama vuosi sitten...

   Juu, huomasin tuon SNY-ilmoittautumisen, en vielä ilmoittautunut, mutta enkähän mä taas mukana ole.

   Poista