maanantai 4. marraskuuta 2013

Raitoja jämistä

Jämälaatikon sisältö pääsi hyötykäyttöön, kun päätin tän kuun aikana tyhjentää sitä vähintään kilolla. Jämiä kun on päässyt "vähän" kertymään... Pelkkiä 7 veljeksiä tai vastaavia yli 4,3 kg, Nallen vahvuisia en ole vielä uskaltanut edes punnita... Voiko ihmisellä olla liikaa lankaa? Mun mielestä ei, koska nytkään ei tahdo aina löytyä sopivaa väriä tai ainakaan sitä ei ole riittävästi mun tarpeisiin. Mut nyt on tehtävä niistä, mitä on, niin saa jämälaatikkoa vähän tyhjennettyä.

Ensin valmistui nämä:


Lankana antrasiitit 7 veljeksen jämät ja pinkki raidoitus Jussia. Jämiä kului yhteensä 118 grammaa näihin 38-kokoisiin sukkiin.

Seuraavaksi puikoille persikanvärinen (langasta ei varmaa tietoa, todennäköisesti itsevärjätty 7 veljestä) ja toinen pinkki (Jussi)


Näihin kului lankaa 116 grammaa ja nekin jämälaatikosta kaikki.

Marraskuu siis korkattu 234 gramman kulutuksella ja tästä jatketaan. Lapasia olis muutamat peukaloita vailla...

4 kommenttia:

 1. Kauniita raitasukkia! :) Minä sain juuri kaikki 7 veljeksen jämälankani kulutettua loppuun, enää ei ole kuin luonnonvalkoisia jäljellä värjäystarkoitukseen. :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja sukkia! Ja hienoa saada jämälankoja kulutettua. Minäkin katson aina ekana jämälankani läpi, ennenkuin otan uutta kerää. Minulla on villa- ja villasekoitelankojen jämiä vain yksi pussillinen. Ei siis juuri mitään sinun jämiesi rinnalla.
  - Susanna maalta -

  VastaaPoista
 3. Ei koskaan ole lankaa liikaa;) Vaikka omat varastot pursuaa lankaa yli äyräiden, ei tahdo sopivaa löytyvän. Minä ryhdyin tekemään jämälangoista kaulaliinaa. Kauniin värisiä sukkia olet neulonut

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista. Itsestä joskus tuntuu, että lankalaatikoita on liikaa, mutta sit, kun etsii tietyn väristä lankaa, ei sitä kuitenkaan omista varastoista löydy.

  VastaaPoista