keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Postia SNYltä sekä Revontuli

Toissapäivänä postilaatikossa odotti mukava yllätys, postia SNYltäni. Syksyisestä kirjekuoresta paljastui kortti sekä puikkomitta. Kiitos SNYni!



Tässä se nyt on: mun ihkaensimmäinen Revontuli-huivini. Tässä kuvassa vielä pingoittamatta. Tästä tuli oikein kiva, vaikka värit ei ehkä ominta itseäni olekaan. Pohdin kovasti, olisiko nämä äidin värit ja laittaisinko tämän äidille joulupakettiin. Saas nähdä. Malli oli helppo tehdä, tosin ohje ehkä kannattaisi lukea loppuun asti ennenkuin aloittaa ;) Sekktorien välisilmukat olisi pitänyt neuloa oikealla nurin, mutta minä se vaan neuloin nekin oikein... No, eipä tuo lopputuloksessa haittaa.


Tässä pingoitettuna, olkkarin sohvan päällä. Vironvillaa tähän huiviin kului 172 grammaa, melkein koko vyyhti.


sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Sukkasadon kolmas pari

Sukat/viikko-tahtia mennään Sukkasadossa. Tänään valmistuivat lyhytvartiset sukat miehelleni, kokoa noin 42. Lankana ruskeankirjava 7 veljestä Raita. Lankaa sukkiin kului 87 grammaa.


Mitähän seuraavaksi tekis? Puikoilla olisi muutamat keskeneräiset, mutta jotenkaan ei niitä huvita tehdä. Ehkäpä jatkan tuota edellisen postauksen mysteeritekelettä. Josko vaikka valmistuisi ensi viikolla.

torstai 20. syyskuuta 2012

Syksyn värejä

Ensin oli:


Noin viiden tunnin kerimisen jälkeen vyyhdistä muodostui pallo, josta tässä osa jo puikoilla. Saas nähdä, mitä tästä mytystä tulee... Arvaako kukaan?


Sukkasato meneillään ja sukkia ei vaan tahdo millään syntyä. Kovasti on ideoita, mitä kaikkea kivaa voisi tehdä, mutta jotenkin kummasti tuo ylläoleva mytty tarttuu käsiin ja sukat on puolitiessä.

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Oranssit Piirakka-sukat

Hitaasti mutta varmasti valmistuivat toiset sukat Heinälatoon: Piirakka-sukat tiilenpunaisesta 7 veljeksestä. Tallinnan reissulla viime viikonloppuna aloitin ja tänä aamuna valmistuivat. Välissä tosin tuli neulottua edellisen postauksen vihreä huivi. Langan sain SNY:ltäni syyskuun paketissa, joten se pääsi heti käyttöön. Kokoa sukilla on 38 ja lankaa kului melkein koko kerä, 120 grammaa.


Tällä sukat/viikko-tahdilla tulee kyllä kiire Sukkasatoon asettamani tavoitteen (20 paria) kanssa, mutta ei ressata, teen niin paljon sukkia kuin hyvältä tuntuu.

maanantai 10. syyskuuta 2012

Keväänvihreää sekä sateenkaaren värejä

Sukkasatoon ekana parina valmistui musta-sateenkaarenkirjavat perussukat työkaverille tilaustyönä. Peruskauraa 48 silmukalla 7 veljeksestä. Lankaa näihin kului 114 grammaa.


Poikettiin taas viikonloppuna miehen kanssa Tallinnassa ja lauantaina poikettiin Karnaluksissa. Mieskin jaksoi siellä kierrellä ihmeen kauan mun kanssa :)  Tässä osa Karnaluksin tuliaisista, kaikkea en voi täällä vielä esitellä ;) Oikean reunan syksynkirjava vironvilla on Sadamarketin yläkerrasta, paikasta, jossa oli paljonkin vironvillaa eri väreissä myynnissä. Alareunan musta-harmaa-valkoiset löytyivät Rimistä. Lisäksi Karnaluksista löytyi puikkoja ja nappeja sekä kaikkea pientä ja tarpeellista. En sitten tiedä, oliko mieheni kovin kärsivän näköinen kassajonossa, kun yhtäkkiä mies (olisko ollu omistaja itse) viittoi meitä sivummalle ja vei kassan takana olevaan huoneeseen hoitamaan kassa-asioinnin :D


Päätin itsekin vihdoin väkertää jonkinlaisen huivin itselleni, kun syksy tuntuu tekevän tuloaan ja olen monenmonessa blogissa erilaisia huiveja ihaillut. Tämä vihreä on mun näkemys Baktuksesta. Neulottu tuosta vasemman yläkulman vihreästä Madame Tricotin Angora Multicolor-angora-akryyli-sekoitteesta, joista siis toinen kerä vielä jäljellä. Painoa huiville tuli 77 grammaa, joten on unelmankevyt kaulassa. Nyt etsinnässä helppotekoinen pipo-ohje, jonka voisi toteuttaa samasta langasta.


Lanka vaikutti ainakin ensituntumalta siltä, että tätä on ehdottomasti saatava lisää, joten seuraava reissu jo suunnitelmissa :) Äiti voisi tykätä ruskeasävyisestä tällaisesta huivista ja kun valmistuvat niin kovin nopeasti, niin josko näitä muutama neuloisi vaikka muulloinkin lahjaksi annettavaksi.

Rumpujen pärinää

Ja vihdoin sain arvonnan suoritettua: arpaonni suosi nimimerkkiä rva vaaksanheimo. Onnea! Laitapa yhteystietojasi osoitteeseen korhosenjohanna @ gmail.com, niin laitan palkinnon tulemaan.

torstai 6. syyskuuta 2012

Syyskuun SNY-paketti

Katsokaas, mitä eilen tulleesta paketista löytyi:


Kerä oranssia (vai onko tuo terra) 7 veljestä, Kotiliesi-lehti, jossa oli äkkisilmäyksellä kaikkia toteuttamiskelpoisia ohjeita ja ihanan tuoksuista tyrnisaippuaa, nestemäisenä sekä palana sekä kortti.

Itse asiassa siitä ei ole kovin montaa päivää, kun hypistelin juuri tuota lankaa kaupassa, mutta jätin ostamatta kun tuota sukkalankaa on kertynyt ihan reippaasti. Mut nyt mulla on sitä, ihanaa!

Kiitos SNYni!

Sukkasato on alkanut kovin tahmeasti, ei vielä ainoatakaan valmista paria :(

Arvontaan on vielä muutama päivä aikaa osallistua ;)